Dan Norea 3 luni în urmă
  poezii × epigram

Sunt greu românii de pornit

Epigrame trimise la Festivalul Eterna epigramă - Cluj-Napoca 2019

Dan Norea pic
Tema 1 - ”Sunt greu românii de pornit” Probleme de fizică La muncă-i greu românul de urnit, Căci dimineața, inerția-i mare, Opt ore freacă menta și-n sfârșit, E plin de energie la plecare. Probleme de matematică La școală-s greu românii de pornit, Cultura generală-i în scădere, Iar agramații ce s-au înmulțit Aplică ridicarea la putere. Epigrame fără temă impusă Moș Ion către fierarul satului Ți-aduc vreo șapte coase de-ascuțit, O cifră, recunosc, extravagantă, Nu le-aș opri, că eu sunt om cinstit, Dar Moartea e de-a dreptul enervantă! Un fotograf pasionat Un fotograf celebru-a decedat, Iar moartea lui a provocat mirare, Căci fanii i-au găsit în aparat O poză cu o coasă în mișcare.

Opinii

Show/hide offtopic
Chitul Grigore pic
Părerea mea
Chitul Grigore - 3 luni în urmă

Grupajul este bun, dar cele de la tema „Sunt greu românii de pornit” mi se par mai reuşite. Ordinea mea de preferinţă este: 1 (excelentă !-cred, totuşi, că ar mai trebui o virgulă în versul 3 după „şi” ), 2 , 3 şi 4.

- 0
+ 0
Vâță - Diénes Andrea pic
Atenție
Vâță - Diénes Andrea - 2 luni în urmă

Epigrama are nevoie de muzicalitate pentru ca punchline-un să funcționeze. Metrica e extrem de importantă. Idile sunt bune, însă numărul inconstant de silabe mă încurcă.

- 0
+ 0
Showing 1-2 of 2 items.

Adaugă opinia ta!

Comments not allowed

You need to be logged in order to be able to comment.
Or the text author no longer allows comments.