Călimărea Andrei Adrian 9 zile în urmă
  poezii ×

E vremea, mamă, ca să bat din aripi

Călimărea Andrei Adrian pic
E vremea, mamă, ca să bat din aripi ce-au izvorât încet, din suferință să-ascult de acuma vântul care îmi este tată, să umblu fără urme în marele văzduh. De acuma știu că orișice-adiere oricât de mică, ca un bătut de aripi poate stârni furtuna în inimi neștiute ce viață va renaște în suflete pierdute. E vremea, mamă, să las pământului o umbră ce-acoperă petalele uscate în arșița tristeții să urc la cer urciorul secat de neiubire și să-l cobor cu grijă umplut cu duh de viață. E vremea, mamă, să fiu Eu. 6 oct.

Opinii

Show/hide offtopic
Oancea Sorin pic
semn
Oancea Sorin - 9 zile în urmă

Puteți să meditați la formularea Mamă, vreme e să dau din aripi sau Vreme(a) e să dau din aripi (=zbor sau să mă înalț, plec...), mamă E vreme, mamă, să bat din aripi(le) crescute încet, din suferință s-ascult de acuma vântul tată, să umblu fără urme în văzduh. De acuma știu că orișice adiere oricât de mică, ca o zabatere, poate stârni furtuna în inimi neștiute va renaște în suflete(le) pierdute. E vremea, mamă, să las pământului umbra de pe(ste) petalele uscate în arșița tristeții să urc la cer urciorul secat de așteptare sau obidă(?) și să-l cobor, cu grijă, umplut cu duhul vieții. Eu e vremea, mamă, să fiu. Sper să vă fie de folos schematizarea textului. Forma este intermediară. Necesită analiză sintactică și de expresivitate. Mulțumesc pentru suflul poetic din text. Cu stimă

- 0
+ 0
Călimărea Andrei Adrian pic
către S. O.
Călimărea Andrei Adrian - 5 zile în urmă

Prietene drag, poeziile scrise de mine le-aș încadra la modul grosier în două categorii: unele scrise mai mult de mine și altele mai mult dictate sau scrise după inspirație. Poeziile scrise mai mult de mine sunt încercări de obicei muncite, cu retușuri, corecturi , le scot de pe site, le cioplesc, le afișez apoi iar pe site, tot nemulțumit ajung să fiu de ele în cele din urmă. De multe ori le șterg definitiv ( am avut peste 200 de poezii publicate pană azi, au mai rămas sub 50) Poeziile din cea dea doua categorie sunt rare și îmi sunt tare dragi căci le scriu ca după dictare. Poezia de mai sus de exemplu face parte din această categorie ”inspirațional-divină” să îi spun așa. Poezia aceasta în doar 20 min a fost și scrisă și publicată pe site. Fără corecturi, fără retușuri gramaticale sau de estetică. De aceea nu îndrăznesc să știrbesc din valoarea ei informațională încercând să o cioplesc în ramele poeziei moderne. Pentru cititorii mei care doresc o formă mai poetică, pot încerca varianta propusă de tine deși nu mă oglindesc în ea. E oglinda ta prin care cerul meu se exprimă poetic. Mulțumesc pentru idei, pentru efort, pentru prietenie. O să țin cont de modul tău de a cizela o poezie pe viitor (în prima categorie de poezie). Dacă însă revine cea ”inspirațional-divină”, o voi lăsa de fiecare dată așa cum mi se dictează indiferent de forma ”brută” a textului sau de criticile aduse. Nu doresc deocamdată să devin poet (cu stat de plată), nu am publicat nimic până acum. Poezia este pentru mine o formă de a încerca să dansez într-o lume tristă și searbădă în locul mersului monoton. Iar poezia ”inspirațional-divină” este ca mersul unui balerin pe poante ( pe vârful degetelor) fără însă a simți vreodată vreo durere. Cu prietenie, A.

- 0
+ 0
Showing 1-2 of 2 items.

Adaugă opinia ta!

Comments not allowed

You need to be logged in order to be able to comment.
Or the text author no longer allows comments.